Google Magyarország

Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy a nagy keresőóriás ügyfélszolgálatát valójában miként is tudjuk elérni saját anyanyelvünkön? Mert sehol sem találni magyar információs elérhetőségeket.

Mit tegyünk abban az esetben, ha lenne, egy fontos kérdésünk csak épp nem tudjuk kifejteni Angolul vagy épp speciális helyzet áll elő, amelyben csak és kizárólag egy magyar ember tudna segíteni? Mit lehet ilyenkor tenni?

Rendben van, hogy a Google nagyon nagy cég, de ha már ilyen nagy, akkor miért nincs, Magyar illetőségű ügyfélszolgálata kikkel lehetne levelezni, lehetne néha dicsérni néha kritizálni vagy épp néha ötleteket is felvetni számukra. Hisz a nyílt forráskódú programok mindig is azért voltak jók, mert az egyén igényeihez illeszkedtek és nem a vállalatéhoz.

Valójában ez a kérdésem egyben egy aggodalom kifejezése is mely épp azért szól, hogy ha már egy ekkora cég, akkor rendben van, hogy egyről a kettőre nem megy tönkre, de mi van, ha mondjuk egy Projektjük nem sikerül és az összes részvényes meg akar válni tőlük?

Velünk a nagytestvér naiv felhasználóval mi lesz? Persze nem biztos, hogy baj lesz, de ha ok nélkül nagyon sokat kevernek állandóan a jogvédők meg a legutóbbi YouTube események körül az ilyen pénzhajhász semmirekellők, akkor szerintem kezdhetünk aggódni.

Valamiért soha nem bíztam igazából a nagytestvérű rendszerekben melyek nagyon-nagyok hisz soha sem olyan egyszerű mondjuk egy bővítés vagy egyedi igény kezelése, mint egy kisebb cég-vállalkozás esetében. Hasonló a helyzet mondjuk a hoszting piacon is ahol a T-Online sokkal nehezebben tud velünk megállapodni egyes dolgokról, mint mondjuk a Mediacenter.hu vagy bármelyik úgymond kisebb vállalat.

Mi lesz, ha baj lesz és a Google rendszere nem lesz annyira okos, mint ahogy mi az gondoljuk és olyan fatális tévedéseket fog ejteni, aminek nagyon-nagy hátulütői lesznek és ne adjisten akár a Google végéhez is vezethet. Nagyon remélem, hogy ez soha nem fog bekövetkezni, de ha igen akkor mit tegyünk?

gadsense